Cursussen voor vrije ruimte voor de derde graad

De cursussen voor de vrije ruimte behandelen meetkundige plaatsen en merkwaardige vlakke krommen, determinanten, lineaire afbeeldingen, projectieve vlakken, kegelsneden en getallenleer als inleiding op codeertheorie, wiskundige vormen in de architectuur.

‘Wiskunde en Architectuur’ kan als project aan de leerlingen aangeboden worden. Via geschikte vragen kunnen ze de wiskundige vormen in de architectuur zelf ontdekken. Hierbij leren ze veel bij over architectuur, architecten en kunst. Als dat geen vakoverschrijdend project is!!!

Klik op cursussen voor de derde graad

Advertenties

Over wiswijs

Leerkracht wiskunde geeft haar cursussen, oefeningen, examenvragen vrij. Alles is geschreven in Latex. De cursussen kunnen gebruikt worden als handboek voor de leerlingen.
Dit bericht werd geplaatst in Cursussen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Cursussen voor vrije ruimte voor de derde graad

 1. lina zegt:

  Beste,
  ik zoek een goede onderzoeksvraag voor mijn oc wiskunde en kunst zou u mij daarmee kunnen helpen.
  MVG

  • wiswijs zegt:

   Ik heb een cursus ‘Wiskunde en architectuur geschreven’. In deze cursus staan onderzoeksvragen waarbij ze de wiskunde zoeken in de Architectuur. Ik liet de leerlingen deze cursus zelf verwerken door op zoek te gaan op internet, in boeken en andere kanalen, aan de hand van de vragen. Het eerste deel over de kegelsneden moesten ze niet zelfstandig verwerken, daar kregen ze les van. Als je slechts 1 vraag wil stellen, kan je een bepaald facet beschouwen, bvb de kegelsneden in de architectuur (te vinden op daken van gebouwen -stations- bruggen) of bollen, of kwadrieken. Ik liet de leerlingen dan ook de belangrijke architecten bestuderen want dat is verruiming van de kennis van cultuur en kunst voor de leerlingen.

   Voldoet dit als antwoord?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s